Da li su studenti ovce?

Pravda!

Da se pitaju političari verovatno jesmo. Dokažimo im suprotno. Kao što svi znamo pre par dana su na slobodu pušteni ratni zločinci Gotovona, Markač, Haradinaj i ostali. Naravno da to nije u redu i da je time načinjena velika nepravda Srpskom narodu. Studenti u bivšoj Jugi su bili uporište mirnog bunta i iskazivali nezadovoljstvo kako i treba, mirnim putem, bez nasilja i agresije. Hajde da se ponašamo tako da ponovo dobijemo tu izgubljenu ulogu.

Nekako imam utisak da poslednjih par godina studenti ne žele ili možda ne smeju da se bore za svoja prava, da iskažu svoje nezadovoljstvo protiv sistema. Hajde da se trgnemo svi malo i pokažemo da se naš glas daleko čuje. Da Evropa vidi da nismo pokorni miševi koji slušaju naređenja nekih glavešina. Pokažimo da nismo zadovoljni odlukom Haškog nazovi tribunala.

Sutra u 13 časova ispred Doma Narodne Skupštine biće organozovan veliki studentski protest. Već sada je svoj dolazak potvrdio veliki broj studenata iz cele Srbije. Ako svi ispoštuju i dođu sutra ovo će biti najmasovniji studentski protest u poslednjih par decenija.

Ovo nije stvar političkog opredeljenja ili nečeg drugog već stvar jedinstva i ukazivanja celokupnoj međunarodnoj i domaćoj javnosti da smo vrlo pogođeni odlukama koje štete našem narodu.

Ponesete zvanična obeležja Republike Srbije, ali ne nosite obeležja bilo kakvih nacionalističkih ili političkih organizacija. Zastave Srbije su više nego poželjne.

I naravno pokažimo Srbiji i svetu da smo akademski građani, ne neki huligani koji će rušiti grad.

Nadam se da će se studenti odazvati u što većem broju i pokazati da nismo pokorni.

Ovo su neke od grupa gde možete dobiti više informacija o okupljanju. Proširite vest da se što više čuje, pošaljite ove grupe studentima koje poznajte a nisu videli ova okupljanja.

FPN , FON, Ekonomski, Pravni, Blic

Da li si(te) ovca???

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s